1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бюджетът по мярката за консултантски услуги в новата ПРСР ще е над 150 млн. евро

Бюджетът по мярката за консултантски услуги в новата ПРСР ще е над 150 млн. евро

Снимка:

Това съобщи Десислава Танева, депутат от ГЕРБ, в комисията по земеделие в парламента

Над 150 млн. евро ще е бюджетът по мярката за консултантски услуги в ПРСР в следващия програмен период до 2020 г. Това съобщи Десислава Танева, депутат от ГЕРБ, в комисията по земеделие в парламента.

Това е нова мярка, но най-учудващо е, че при намален общ бюджет на селската програма, за пръв път ще се отделят специално пари за консултантски услуги, коментира Танева. По думите й, дори да бъде отворена, не е ясно въз основа на какви анализи е направено предложението в нея да се налеят над 150 млн. евро при ограничения капацитет на важни мерки като 121 "Модернизиране на земеделските стопанства" и 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти". 

Земеделският министър Димитър Греков отговори, че досега новата ПРСР е била обсъждана няколко пъти и че бюджетът за консултантите все още не е окончателен.

Браншовите организации също са против консултантските услуги да издърпват такъв голям дял от парите  в Програмата. Дори за обучение на фермерите няма да е необходимо да се изразходват толкова много средства, колкото са предвидени сега, коментират земеделските производители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.