1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бойко Борисов: Призовавам жителите на населените места по поречието на река Луда Камчия да имат готовност за евакуация

Бойко Борисов: Призовавам жителите на населените места по поречието на река Луда Камчия да имат готовност за евакуация

Има риск от образуване на приливна вълна от язовир Камчия към язовир Цонево

По информация от Министерството на околната среда и водите и Министерството на вътрешните работи  и местните власти във Варна има риск от образуване на приливна вълна от язовир Камчия към язовир Цонево вследствие на обилните валежи в Североизточна България и рязкото повишаване на нивото на реките в областта. Застрашени са населените места по поречието на река Луда Камчия, основно в общините Аврен и Дългопол. Призовавам всички жители на населените места по поречието на реката да имат готовност да се евакуират с цел запазване на сигурността на техния живот.

Създаваме организация, съвместно с местните власти, за опазване на имуществото на гражданите, както и тяхната сигурност.
Създадена е организация над 600 човека да бъдат временно изведени от селата Величково, Гроздьово, Цонево и Дъбравино. Те ще бъдат временно изведени и настанени на сигурни места.

Разпоредил съм и към Варна пътуват министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.
Министър-председателят Бойко Борисов е в непрекъсната връзка с министрите и представителите на местната власт в засегнатите райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.