1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Да се запази безмитната търговия с аграрни стоки и след излизането на Великобритания от Европейския съюз

Да се запази безмитната търговия с аграрни стоки и след излизането на Великобритания от Европейския съюз

Това искане постави председателят на Националния фермерски съюз във Великобритания

Да се запази безмитната търговия с аграрни стоки и след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това искане постави председателят на Националния фермерски съюз във Великобритания.

В статия за фермерски вестник Батърс предупреждава, че британското селско стопанство не бива да пренебрегва европейския пазар. Дори след напускането на Обединеното кралство, Европа ще остане важна за фермерите на острова, тъй като 80 процента от британския износ на млечни продукти, 40 на сто от агнешкото и 75 процента от пшеницата и ечемика са насочени за страните отвъд Ламанша.

Батърс призова правителството в Лондон да се вслуша по-добре в желанията и нуждите на земеделските стопани и да защити по-добре интересите на аграрния сектор и хранителната промишленост при преговорите за Брекзит. По думите й браншът дава близо 4 милиона работни места и генерира над 126 милиарда евро за брутния вътрешен продукт.
Батърс е първата жена, избрана да ръководи Националния фермерски съюз в 110-годишната му история. Тя е потомствен фермер. От 2014 година заемаше поста вицепрезидент на Съюза.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.