1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ „Земеделие“ одобри първите 31 общински проекта по подмярка 7.2

ДФ „Земеделие“ одобри първите 31 общински проекта по подмярка 7.2

Одобрените инвестиционни предложения са на обща стойност над 38 млн. лв

Днес, 28 август 2017 г., със заповед на Изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” са одобрени първите 31 проектни заявления по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР 2014 – 2020 г.), съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Одобрените инвестиционни предложения са на обща стойност над 38 млн. лв. В рамките на 130 % от бюджета на обработка подлежат 350 от всички подадени 923 заявления за подпомагане.

Инвестициите по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура са свързани със строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи пътища, улици, тротоари и изграждане, реконструкция, ремонт, реставрация, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на обекти, свързани с културния живот.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.