ДФЗ кредитира одобрени проекти по пчеларската програма

Срокът за кандидатстване е до 31 юли 2012 г.

Кредитират одобрени проекти по Националната програма по пчеларство, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

Към схемата за кредитиране има силен интерес и до момента са подадени 53 заявления, а по първите от тях кредитите вече са преведени по сметките на кандидатите. ДФ „Земеделие” започна през март кредитирането на проекти по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г. По този начин фондът подпомага и с кредитен ресурс възраждането на дългогодишната традиция за производство на мед и пчелни продукти в България.

По схемата се кредитират одобрени проекти по мярка D от НПП, а именно закупуване на нови кошери, голи роеве, отводки и пчелни майки. Кредитите се отпускат пряко от ДФ „Земеделие” при лихвен процент от 6.0% на годишна база, а максималният размер на кредита е до 75% от размера на одобрените разходи по проекта.

За гарантиране погасяването на кредита се изискват съгласие за директен дебит по банковата сметка на кредитополучателя и издаване на запис на заповед, авалиран от трето лице, в полза на ДФЗ. Срокът за кандидатстване за кредит е до 31 юли 2012 г., а заявленията се подават в областните дирекции на фонда по постоянен адрес на физическите лица и по адрес на регистрация за юридическите.

Пълната информация за кандидатстване по схемата за кредитиране е публикувана на електронната страница на ДФЗ, отдел „Държавни помощи”.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.