1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ отпуска още 45 000 лева за инвестиции по пчеларската програма

ДФЗ отпуска още 45 000 лева за инвестиции по пчеларската програма

Финансовият ресурс е осигурен, защото други пчелари са се отказали от изпълнение на проектите си

Държавен фонд „Земеделие” отпуска още близо 45 хил. лева за финансиране на инвестициите на 25 пчелари, кандидатствали по Националната програма по пчеларство (НПП) за 2015 г. Средствата ще получат пчелари, вписани като резерви по мярка Г „Мерки за подкрепа за подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз“ и са сключили договори под условие за    купуването на кошери, отводки и пчелни майки,.

Финансовият ресурс за 25-те инвестиции по мярка Г е осигурен, защото други пчелари са се отказали от изпълнение на проектите си. Средствата за техните инвестиции се връщат в бюджета на НПП 2014-2016 и това позволява да бъдат преразпределени към кандидатите, подписали договори под условие. Освободеният финансов ресурс по програмата се разпределя между резервите, вследствие на предварително извършено класиране по мярка Г.

Списък на кандидатите с одобрени инвестиции за купуване на кошери, отводки и пчелни майки, за които има освободен финансов ресурс, можете да видите ТУК.

Запазва се практиката Фонд „Земеделие” да изпраща уведомително писмо до всеки от посочените в списъка кандидати. От своя страна, пчеларите трябва да върнат отговор до Фонда дали ще се възползват или откажат от предложената им финансова помощ.

Припомняме, че в периода април - юни тази година ДФ „Земеделие” одобри още 126 инвестиции в размер на 300 хиляди лева за купуване на кошери, отводки и пчелни майки, отново поради освобождаване на финансов ресурс по пчеларската програма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.