1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ предоставя данни от извършваните специфични проверки по мярка 214

ДФЗ предоставя данни от извършваните специфични проверки по мярка 214

За кандидатите с проекти по направление „Биологично растениевъдство” са предвидени допълнителни указания

За да се осигури максимална прозрачност и своевременна информация на кандидатите по мярка 214 „Агроекологични плащания”, в електронната система за справки по „Директни плащания” вече се предоставят и данни от извършваните специфични проверки по мярката, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие”.

След въвеждане на Уникалния регистрационен номер и последните 4 цифри от ЕГН/БУЛСТАТ се визуализира информация за размера на заявената през 2010 г. площ, размера на площта по мярката, за която е поет ангажимент, както и дали е спазено условието за изпълнение на агроекологични дейности върху едни и същи площи за минимум от 5 години.

ДФ “Земеделие” напомня на бенефициентите, че с цел облекчаване на условията за подпомагане, в България се допуска по изключение площите да бъдат намалявани през периода на поетия ангажимент, но с не повече от 10% от одобрената площ.

За кандидатите с проекти по направление „Биологично растениевъдство” са предвидени допълнителни указания. Те получават информация в табличен вид, която е свързана със специфичните документи, необходими за участие в направлението, както и данните за извършваните задължителни проверки на биологичното производство от сертифицираните контролиращи лица.

Електронният адрес на системата за справки е http://iacs-online.dfz.bg/apex/f?p=2012.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.