1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ предвижда 94 млн. лева по Схемата за тютюн за Кампания 2015

ДФЗ предвижда 94 млн. лева по Схемата за тютюн за Кампания 2015

Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали през която и да е година на референтния период 2007-2009 г. тютюн, който е изкупен и премиран

Финансов ресурс от 94 милиона лева за подпомагане по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството, утвърди на свое заседание Управителният съвет на ДФ „Земеделие". Средствата по схемата за подпомагане на тютюнопроизводителите са предвидени в бюджета за тази година на Фонд „Земеделие".
Подпомагане в размер до 73.9 милиона лева е предвидено за изплащане на пълния размер на преходната национална помощ за тютюн за Кампания 2015 за сортовите групи „Каба Кулак", „Бърлей" и „Вирджиния", както и за първото плащане за сортова група „Басми". Предвидените средства за втория транш по схемата за производителите на тютюн „Басми" са над 20 млн. лева. Финансовият ресурс ще бъде разпределен между близо 42 хил. тютюнопроизводителите.

Право на подпомагане по схемата имат земеделски стопани, които са отглеждали през която и да е година на референтния период 2007-2009 г. тютюн, който е изкупен и премиран по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия (ЗТТИ).
Ставките за всяка от сортовите групи тютюн ще бъдат определени със заповед на министъра на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.