1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес приключва приемът на заявления по третия транш за хуманно отношение към прасета за угояване

Днес приключва приемът на заявления по третия транш за хуманно отношение към прасета за угояване

Срокът за сключване на договорите е до 1 месец след крайната дата за подаване на заявления

Днес приключва приемът на документи за участие в третия транш за доброволни ангажименти за хуманно отношение към прасета за угояване. Помощта се предоставя за заявен брой животни при спазване на изискванията, включени в указанията за прилагане на схемата. Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта за отглеждане на прасета за угояване е до 1 месец след крайната дата за подаване на заявления.

Подпомагането в третия транш по схемата се извършва след проверка на реализираните (продадените) от 1 септември 2016 г. угоени прасета и на наличните животни в стопанството, които предстои да бъдат реализирани до 31 декември 2016 г.

Схемата подкрепя фермери за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към животните в сектор свиневъдство. Помощта се предоставя годишно за допълнителни разходи или пропуснати доходи, свързани с изпълнение на доброволни ангажименти, поети за най-малко 5 години. Покриват се разходи на земеделските стопани, надвишаващи стандартите за хуманно отношение към свинете.

В първите два транша за 2016 година заявления за подпомагане бяха подадени за близо 670 хиляди хуманно отглеждани прасета за угояване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.