1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Договорени са 42% от парите по Програмата за развитие на селските райони

Договорени са 42% от парите по Програмата за развитие на селските райони

Това заяви заместник-изпълнителният директор на ДФЗ Десислава Тодорова

42% от парите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са договорени. Това съобщи в предаването "Преди всички" на БНР заместник-изпълнителният директор на ДФЗ Десислава Тодорова.

"Съществува опасност да се загубят пари по програмата. В момента фондът прави всичко възможно това да не се случи. Прозвъняваме всички бенефициенти. Обработваме заявките за плащане в изключително кратки срокове", обясни експертът.

През 2009 година във фонда е имало голямо струпване на проекти. В резултат на това са се получили забавянията в обработката на заявленията. Към момента всички тези забавяния са компенсирани и се разглеждат предложенията, постъпили през тази година. 

Десислава Тодорова обясни, че след последния ден на приема срокът за обработка на проекта е 5 месеца. Прием 2011 година е обработен в този срок.

Към момента на сайта на Програмата за развитие на селските райони има актуална информация за текущото състояние на всичките заявления за подпомагане. Кандидатите трябва да въведат техния уникален идентификационен номер и системата автоматично показва състоянието, в което се намира заявлението им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.