1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Двудневна инспекция на риболовните пристанища ще направи министър Цветанов

Двудневна инспекция на риболовните пристанища ще направи министър Цветанов

Ще решава проблемите в сектора и усвояването на средствата по Оперативната програма по рибарство

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще направи двудневна инспекция на риболовните ни пристанища във връзка с програмата за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Общият размер на средствата по програмата е 106, 7 млн. евро.

По програмата ще бъдат финансирани проекти за повишаване на конкурентноспособността на българските риболовни пристанища и българския риболовен флот чрез модернизиране, устойчиво развитие на рибарските области, подобряване на условията на труд на борда на риболовните кораби. Сред целите на програмата са и развитие на пазара на рибни продукти и аквакултурно производство.

До момента в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са подадени 4 проекта, които предстои да бъдат разгледани, и ако отговорят на изискванията на програмата - финансирани.

Посещението на министър Цветанов започна снощи в Балчик. Днес инспекцията продължава във Варна и Бургас, където министърът ще има срещи с представители на риболовни сдружения, кметове и областни управители.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.