1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Емил Радев се включи в инициатива в подкрепа на европейски етикет за хуманно отношение към животните

Евродепутатът Емил Радев се включи в инициатива в подкрепа на европейски етикет за хуманно отношение към животните

Той е зам.-председател на Интергрупата за защита на животните в Европейския парламент

С искане за писмен отговор евродепутати изпратиха въпрос до Европейската комисия относно бъдещия европейски етикет за хуманно отношение към животните. Сред подписалите документа е и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който е зам.-председател на Интергрупата за защита на животните в Европейския парламент. 

Според евродепутатите новата доброволна схема за етикетиране, която министрите на земеделието на ЕС поискаха от ЕК относно хуманното отношение към животните, трябва да информира потребителите за прилаганите методи на развъждане, транспортиране и клане.   

„По принцип този етикет ще бъде даден на храни, произведени при по-строги стандарти от тези, които вече са предвидени в законодателството на ЕС. Следователно би било вероятно значително да подобри състоянието на животните, като същевременно увеличи доходите на фермерите, ангажирани с хуманния подход”, се изтъква в мотивите за изпратения до ЕК въпрос.

Инициативата на евродепутатите е част от усилията да се реализират политики за максимална информираност на потребителите по отношение на произхода и безопасността на продуктите

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.