1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Мария Габриел организира конференция в Брюксел „Инвестиране в регионите – моделът на Бургас“

Евродепутатът Мария Габриел организира конференция в Брюксел „Инвестиране в регионите – моделът на Бургас“

Форумът ще постави акцент върху инвестициите в регионите като инвестиции в бъдещето на Европа

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира на 27 юни в Европейския парламент в Брюксел конференция „Инвестиране в регионите – моделът на Бургас“. Целта на събитието е да представи Бургас като община, образец за устойчиво развитие и добро управление.

Ключови участници в дискусиите ще бъдат високопоставени специалисти по регионално развитие от европейските институции, представители на местната власт и предприемачеството в Бургас и представители на младежки организации. Сред тях са главният експерт в дирекция „Европейски политики и програми“ в община Бургас, председателят на клуб „България за младите“ Красимир Кралев, координаторът на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие Ламберт ван Нистелрой, Матю Фичтер от кабинета на комисаря по регионална политика Корина Крецу и Сабол Хорват от кабинета на комисаря по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич.

Конференцията ще постави акцент върху инвестициите в регионите като инвестиции в бъдещето на Европа. Ще бъдат представени младежки инициативи, допринасящи за просперитета на Бургаски регион, както и постиженията на града в областта на спортната политика като Европейски град на спорта за 2015 год.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.