1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Мария Габриел отвори в София третия поред в страната Европейски информационен център

Евродепутатът Мария Габриел отвори в София третия поред в страната Европейски информационен център

Официални гости на церемонията, бяха кметът на София Йорданка Фандъкова и областният координатор на ПП ГЕРБ - София град Цветомир Паунов

В събота, 9 март евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел откри Европейски информационен офис в София.

Официални гости на церемонията, бяха кметът на София Йорданка Фандъкова и областният координатор на ПП ГЕРБ - София град Цветомир Паунов. Събитието уважиха евродепутати и народни представители от ГЕРБ, ръководството на ПП ГЕРБ - район Слатина, представители на неправителствени организации, граждани...

В началото на церемонията, гостите бяха запознати накратко с приоритетите в работата на евродепутата Мария Габриел и каузите, на които се е посветила. Сред тях са справедлива Обща селскостопанска политика, Дунавска стратегия, борба с организираната престъпност и с трафика на хора, постигане на равнопоставеност между мъжете и жените, отстояване мястото на ЕС на международната сцена, работа с младите хора.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова благодари на г-жа Габриел за усилията, които полага в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 година.

"Мария Габриел заслужава най-доброто, имаме нужда от нейната подкрепа. Този офис ще помогне да работим за София, ще доведе Европейски съюз и Европейска комисия още по-близо до нас" , заяви Йорданка Фандъкова. Тя изтъкна доброто сътрудничество с евродепутата при организирането на срещи в Брюксел.

Приветствие отправи и областният координатор на ПП ГЕРБ-София град Цветомир Паунов. "В лицето на Мария Габриел винаги сме срещали подкрепа и разбиране по въпроси, които засягат работата й не само в ЕП, но и за развитието на регионите. С нейно съдействие се направиха много неща в областта на земеделието, трансграничното сътрудничество и пр.", подчерта той.

В обръщението си към гостите евродепутатът Мария Габриел изтъкна причините да отвори поредния си офис точно в София и точно през тази година. "В столицата е съчетано археологично наследство, историческо минало, настояще и потенциал на бъдещето. София е не само средище на основните държавни, образователни и културни институции. София е символ за всички нас. София символизира бъдещето и част от това бъдеще е кандидатурата на столицата за Европейска столица на културата 2019. Надявам се този информационен център да бъде още една тухла в градежа на нашия общ дом, с който да се гордеем през 2019 година. Заедно можем да го направим", заяви евродепутатът.

Мария Габриел изрази увереност, че информационният център ще бъде място не само за получаване на информация, но и за възможности за участие в инициативи и събития. "Тук ще можем да очертаваме още по-добре националните приоритети и интересите на гражданите на България, които да отстояваме на европейско ниво. Такъв приоритет е например Общата селскостопанска политика, която ще бъде във фокуса на ЕП следващата седмица. Няма да бъде лесно, знаем какво успяхме да постигнем до момента-2 милиарда евро повече, за първи път са взети предвид интересите на пчелари, тютюнопроизводители, животновъди. Натискът върху нас беше огромен, но се надявам, че с обща мобилизация ще успеем да зарадваме селскостопанските производители в България", подчерта евродепутатът.

Церемонията по откриването продължи с тържествен водосвет за здраве и късмет. Европейският информационен център на евродепутата Мария Габриел се намира на бул. Шипченски проход №17-19. Освен всичко останало, тук гражданите могат да задават въпроси, да отправят препоръки, както и предложения, свързани с европейските директиви, регламенти и проектостановища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.