1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Мария Неделчева приканва гражданите да изразят позицията си относно реформата на ОСП

Евродепутатът Мария Неделчева приканва гражданите да изразят позицията си относно реформата на ОСП

Снимка:

Въпросникът се попълва и изпраща директно

В момента тече реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП)* и Европейският парламент, чрез продължителен демократичен процес, подготвя окончателния си отговор.

Българският евродепутат Мария Неделчева (Мария Габриел) от групата на ЕНП/ГЕРБ, пълноправен член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, приканва земеделските производители и всички граждани като потребители да участват в този процес на демокрация чрез попълването на  въпросник, а Европейският парламент ще събере отговорите и ще ги превърне в работен документ, който ще бъде използван в процеса на изготвяне на политиката.

Въпросникът, който е на разположение на гражданите на 27-те държави членки на ЕС, е на адрес: http://www.food4.eu/bg/have_your_say/quest.html .

Той се попълва и изпраща директно. Отговорите на въпросите са с общ характер и не предполагат дълбоко разбиране или предварителни знания относно Общата селскостопанска политика на ЕС.

*От въвеждането си през 1962 г. ОСП постига целите си чрез гарантирането на сигурно продоволствено снабдяване. Други главни цели на ОСП са: увеличаването на селскостопанската производителност посредством технически прогрес и подсигуряване на оптималното използване на производствените фактори; стабилизирането на пазарите; гарантирането на справедлив стандарт на живот за селскостопанските производители, както и на разумни цени за потребителите. В течение на годините ОСП постигна някои драматични резултати, въпреки че имаше нужда от реформи, за да се избегне свръхпроизводството. Понастоящем тези излишъци не се наблюдават толкова често, но следва да се реализират допълнителни подобрения, с цел да се запази жизнеспособността на европейския селскостопански сектор. За да може ЕС да реагира на настоящите и бъдещите промени, е необходима смела реформа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.