1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Еврокомисарят Витянис Андрюкайтис ще участва в международна среща за ролята на дивеча

Еврокомисарят Витянис Андрюкайтис ще участва в международна среща за ролята на дивеча

На събитието ще присъстват представители от ветеринарните служби и ловни организации на всички държави членки на ЕС

Днес, 8 март  от 09:00 часа в зала "София" на хотел "Маринела" европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис ще открие международна среща за ролята на дивеча в контекста на управлението на здравето на животните. В откриването ще участва и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Форумът, който ще се проведе на 8 и 9 март, се организира по Програмата за техническа помощ и обмен на информация техническа помощ (TAIEX) на Европейската комисия и съвместно с Българското председателство на Съвета на ЕС.

На събитието ще присъстват представители от ветеринарните служби и ловни организации на всички държави членки на ЕС, както и съседни трети страни. Ще има също официални лица от Европейския орган по безопасност на храните (EFSA),

Световната организация за здравеопазване на животните (OIE),  Международния съвет за опазване на дивеча и дивата природа (CIC), Европейската федерация на асоциациите за лов и опазване на дивеча (FACE) и Канадския център по здравеопазване на дивеча.

След официалното откриване комисар Андрюкайтис и министър Порожанов ще дадат кратка пресконференция в зала "Витоша" на хотел "Маринела" от 09:40 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.