1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейска комисия провежда първи Диалог с гражданите за 2015 г. в Рига

Европейска комисия провежда първи Диалог с гражданите за 2015 г. в Рига

Ще бъдат обсъдени важните теми за Европа и Балтийския регион

Европейската комисия започва днес ново издание на инициативата "Диалог с гражданите", която дава възможност на хората в Европа директно да разговарят с европейските комисари. Тя е в изпълнение на ясния ангажимент, поет от председателя Жан Клод Юнкер, който призова комисарите да бъдат "политически активни в страните членки и в разговорите с гражданите".
 
В латвийската столица Рига днес ще се проведе първия за 2015 г. такъв диалог. Граждани от Латвия, Литва и Естония са поканени да участват в дебат със заместник-председателите на ЕК Франс Тимерманс и Валдис Домбровскис, и с комисарят  по регионалната политика Корина Крецу. Те ще обсъждат важните теми за Европа и Балтийския регион - усилията за създаване на нови работни места, ускоряване на икономическия растеж, новият план за стратегически инвестиции в ЕС, фискалната отговорност, структурните реформи и социален диалог.

Европейската комисия започна инициативата "Диалог с гражданите" през 2013 г., за да  подобри комуникацията и да информира по-добре гражданите на ЕС.

Събитието в Рига ще се проведе от 15:45 ч. до 17:15 часа (българско време) и ще се излъчва на живо в интернет и социалните мрежи с превод на 9 езика (на балтийските и скандинавските страни и трите основни езика на ЕС – английски, френски и немски).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.