1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Мотото на проявите е „Дематериализация – да правим повече с по-малко“

От утре започва седмото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Инициативата има за цел да повиши информираността на гражданите за правилно управление на ресурсите и отпадъците.

С нея се насърчават държавни и неправителствени организации, фирми и обществеността да се включат в кампании, дни за почистване и други дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата. И през тази година инициативата  обхваща три горещи теми -  намаляване на отпадъците, повторна употреба на продукти и рециклиране на материали. Мотото на проявите е „Дематериализация – да правим повече с по-малко“.

Идеята на кампанията е организаторът да бъде физическо или юридическо лице, да бъде регистрирано на уебсайта на Европейската седмица за намаляване на отпадъците и да осъществява дейност за популяризиране и насърчаване на положителни навици и поведение на обществеността. Инициативата ще продължи до 29 ноември 2015 г. , под патронажа на Европейската комисия. Национален координатор е Асоциацията на еколозите от общините в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.