1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ФАО призова за нов подход срещу световния глад

ФАО призова за нов подход срещу световния глад

Жозе Грациано да Силва прикани правителствата и международните организации да посрещнат новите предизвикателства с повече креативност

Световната общност трябва да потърси нови форми на сътрудничество, за да се справи с глада по света до 2030 година За това призова Организацията по прехрана и земеделие на ООН – ФАО.

"Трябва да си служим с възможно най-широкия спектър на инструменти и подходи, за да преборим глада и различните форми на недохранване и да стигнем до едно устойчиво развитие на селското стопанство", изтъкна генералният директор на ФАО, Жозе Грациано да Силва, по време на форум за бъдещето на земеделието в Брюксел.

Той призова правителствата и международните организации да посрещнат новите предизвикателства с повече креативност. Държавите не бивало да ориентират действията си само според отделни сектори на политиката като земеделие, здраве и образование, а трябвало да търсят иновативни решения за комплексните проблеми на развитието, допълни да Силва.

Сред тези решения, според Генералния директор на ФАО, са както биоземеделието, така и новите биотехнологии. В центъра на вниманието той поставя нуждите на малките семейни ферми. По думите му четири пети от най-бедните и гладуващи групи от световното население живеят в селски райони. Повечето от тези хора били земеделски стопани, които произвеждат храни, но не достатъчно, за да избегнат глада и бедността.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.