1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фермери недоволни от Наредбата за директни продажби на суровини от животински произход

Фермери недоволни от Наредбата за директни продажби на суровини от животински произход

До края на месеца се подготвят протести в бранша

Фермери определят Наредбата за директни продажби на малки количества суровини и храни от животински произход, като закъсняла и популистка от страна на правителството, пише Еkipnews.com.

Тя няма да реши проблемите в сектора, които се задълбочават. Животновъдите се обявиха и против ограничителните елементи в тази наредба. Освен това те съобщиха,  че до края на месеца се подготвят протести в бранша.

Фермерите не са доволни, защото според наредбата, имат право да реализират продукцията си само в рамките на областта, където са стопанствата им. Освен това животновъдите са против ограниченията за количество суровина, която  имат право да продадат. Според хората, занимаващи се с животновъдство, проблемите в сектора се задълбочават.

Фермерите припомнят, че все  още не са изплатени субсидиите за глава добитък за тази година, които са в размер на 145 милиона лева. Към момента са изплатени едва 23 хиляди. Фермерите нямат средства да купуват фураж на животните, затова и подготвят  протестни действия до края на месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.