1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фермери заявиха кредити за над 2.8 млн. лева за производство на пшеница

Фермери заявиха кредити за над 2.8 млн. лева за производство на пшеница

66 зърнопроизводители кандидатстваха по схемата

Изтече срокът за прием на заявления за кредит за закупуване на минерален тор и семена за производство на пшеница, реколта 2016 г. 66 зърнопроизводители кандидатстваха по схемата като общата стойност на исканите кредити възлиза на 2 821 708 лева. За закупуване на минерални торове са заявени близо 25 584 ха, а за семена – 19 375 ха.

Крайната дата за изплащане на средствата е 18 декември 2015 г. Заемът, който могат да ползват фермерите по схемата, е с годишен лихвен процент от 4,5% и трябва да се погаси до 3 октомври 2016 г.

Припомняме, че кредит за производство на пшеница могат да получат регистрирани като земеделски стопани физически и юридически лица, както и кооперации. Условията са да са изрядни платци към бюджета, да нямат просрочени задължения към ДФ „Земеделие”, да не са свързани лица с търговеца на минерални торове и семена, да не са в процедура по несъстоятелност или в обявена такава, както и да не са в производство по ликвидация. Всеки стопанин, който отговаря на изискванията, може да получи 80 лв./ха за закупуване на минерален тор и 40 лв./ха за закупуване на семена.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.