1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фил Хоган против регионализацията на ОСП

Фил Хоган против регионализацията на ОСП

Комисарят направи сравнение с Брекзит

"Общата селскостопанска политика е от съществено значение за фермерите в Европейския съюз и не бива да се регионализира". Такава е позицията на европейския комисар за земеделието и развитието на селските райони  Фил Хоган.

По думите на Хоган, земеделските стопани трудно биха се справили сами с бъдещите предизвикателства. Така комисарят дискретно предупреди френските фермери да не гласуват за лидера на крайната десница Марин льо Пен на предстоящите президентски избори в страната. Хоган смята, че фермерите във Франция ще понесат най-големи щети, ако аграрната политика се премести от Брюксел в Париж.

Комисарят направи сравнение с Брекзит. След излизането на Великобритания от Европейския съюз, земеделските стопани ще загубят директните плащания и всички други европейски помощи. До момента правителство не е предложило нищо в замяна, смята Хоган, като очерта мрачно бъдеще за британските фермери.

Подобно развитие очаква и френските им колеги, ако Марин  льо Пен спечели изборите, предупреди Хоган. Кандидатът на дясната популистката партия Национален фронт смята да проведе референдум за оставането на Франция в Съюза и настоява за изцяло национална аграрна политика. Комисарят припомни, че Франция получава по 9 милиарда евро годишно под формата на директни плащания. На фермерите в страната той обеща нови инструменти за гарантиране на доходите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.