1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Финансирани са 44 проекта с над 3,2 млн. лева по схемата за инвестиции в растениевъдството

Финансирани са 44 проекта с над 3,2 млн. лева по схемата за инвестиции в растениевъдството

До края на годината се очаква да бъдат финансирани още 79 инвестиционни проекта по схемата

Държавен фонд „Земеделие” е финансирал 44 изпълнени инвестиционни проекта по схемата за държавна помощ „Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски стопанства, свързани с първично производство на растениевъдна земеделска продукция“ от 1 януари 2021 г. до момента. Предоставените средства са в размер на 3 266 587 лева.

До края на годината се очаква да бъдат финансирани още 79 инвестиционни проекта по схемата с общ размер на одобрената държавна помощ от близо 6 млн. лева.

Размерът на държавната помощ е до 50 % от одобрените и реално извършени разходи, свързани с първично производство на растениевъдна земеделска продукция, но не повече от 120 000 лева.

Основната част от реализираните инвестиции, подпомогнати по схемата, са за закупуване на оборудване за сортиране и калибриране на плодове/зеленчуци, оборудване за претегляне, опаковане, пакетиране, етикиране, закупуване и изграждане на хладилни съоръжения и оборудване за съхранение на произведената продукция, както и за съоръжения и оборудване за предпазване от слани и градушки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.