1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фирми съдят Калина Илиева в Страсбург

Фирми съдят Калина Илиева в Страсбург

Снимка:

Засегнатите дружества вече са наели европейски адвокатски кантори

Големи фирми от месо и млекопреработвателния бранш, обвинени несправедливо за далавери по САПАРД, ще съдят бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева. Засегнатите дружества вече са наели европейски адвокатски кантори. Юристите ще търсят обезщетения за моралните вреди и бизнес загубите, последвали от незаслуженото дискредитиране на фирмите. Това съобщи шефът на силистренския месокомбинат "Меком" Стефан Райчев, чието дружество бе вписано в черния списък по САПАРД, без да е извършвало нарушения, пише в. "Стандарт".

"Дали Калина Илиева ще бъде изправена пред Темида у нас или ще търсим справедливост в европейския съд в Страсбург, ще решат адвокатите. Те вече проучват казуса и имат картбланш да действат", обяви от името на колегите си Райчев.

Прокуратурата да провери и имотното състояние на бившата шефка на Фонд "Земеделие", настояват бизнесмените. Собствениците на компании, преработващи мляко и месо, жертва на доноси от Калина, искат разследване и за нейните покровители.

Сигурно е, че бенефициентите на европейски пари, претърпели загуби заради лошо администриране, ще осъдят Държавния фонд "Земеделие". Справедливо е държавата да си свърши работата и да издири на свой ред виновните, за да стане ясно, че дисциплината при използването на европарите трябва да се спазва не само от преките им ползватели, а и от тези, които отговарят за тяхното разпределение, смятат засегнатите браншовици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.