1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд "Земеделие": Допустими за финансово подпомагане по мярка 121 от ПРСР са само три групи кандидати

Фонд "Земеделие": Допустими за финансово подпомагане по мярка 121 от ПРСР са само три групи кандидати

Периодът на прием е от 21 ноември до 21 декември 2011 г.

Със Заповед № 03-РД/2337/04.11.2011 г. на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” е определен период на прием от 21 ноември до 21 декември 2011 г. на заявления за подпомагане по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Във връзка с всекидневно постъпващите въпроси в МЗХ по отношение на допустимите кандидати в предстоящия период на прием и с цел уточняване на същите от ДФЗ информират както следва:

Допустими за финансово подпомагане са само кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, които са заявили в своите заявления за подпомагане по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” намерение за кандидатстване по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Представените от тях проекти по мярка 121 следва да са съобразени със заложените инвестиционни намерения, отбелязани от кандидатите в заявлението за подпомагане по мярка 112.

Допустими за финансово подпомагане са само кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, които са заявили в своите заявления за подпомагане по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” намерение за кандидатстване по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Представените от тях проекти по мярка 121 следва да са съобразени със заложените инвестиционни намерения, отбелязани от кандидатите в заявлението за подпомагане по мярка 141.

В случаите, при които кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, не са заявили в своите заявления за подпомагане по цитираните мерки намерение да кандидатстват по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, но имат намерение да реализират проект в сектор "Плодове и зеленчуци", същите имат възможност да подават заявления за подпомагане в предстоящия период на прием.

В периода на прием няма да са допустими за подпомагане инвестиции по чл. 25, ал. 1 от Наредба № 8 от 3 април 2008 г., т.е. инвестиции по т.н. гарантирани бюджети за всички допустими кандидати.

Всички млади фермери и полупазарни стопани, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” ще могат да кандидатстват в бъдещи периоди на прием по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.