1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд „Земеделие” изплати 25 млн. лева за ремонт на храмове

Фонд „Земеделие” изплати 25 млн. лева за ремонт на храмове

Субсидиите покриват 100% от одобрените разходи

Субсидии от 25,3 млн. лева за ремонт на 91 храма са изплатени по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. до момента. Общата одобрена субсидия за реновиране на църкви е 66 млн. лева. Помощта е по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”. Финансовата подкрепа е за реконструкция и ремонт на сгради с религиозно значение и подобряване на прилежащите пространства. Субсидиите покриват 100% от одобрените разходи, съобщават от ДФЗ.

Едни от отличниците в изпълнение на тези проекти са църквите „Свети Димитър” в гр. Искър и „Успение на Пресвета Богородица” в гр. Долна баня.

Субсидията за храма в гр. Искър е одобрена 100% и е в размер на близо 187 000 лв. Сумата е платена в пълния й размер. Парите са използвани за цялостен ремонт на църквата – реновиране на ритуалната зала, ремонт на камбанарията и създаване на парк край храма.

Църквата „Успение на Пресвета Богородица” е получила над 479 000 лв. за реконструкция и извършване на разнообразни строително-монтажни работи и реконструкция на дворното пространство. Изпълнителите на проекта са спазили всички изисквания и процедури за реализиране на инвестицията и разходите им са покрити на 100% със средства от ПРСР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.