1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд „Земеделие“ изплати още 877 хиляди лева на рибарски общности

Фонд „Земеделие“ изплати още 877 хиляди лева на рибарски общности

Финансирани са шест проекта от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”

ДФ „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе още 877 482 лева по шест проекта от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР). Те са по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” и се реализират от Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) като част от стратегиите за развитие на рибарските общности.

Със средства по Програмата участници в МИРГ „Български Черноморски сговор-Бяла-Долни чифлик-Аврен“ реализират проекти за закупуване на машина за почистване на пясък и изграждане на помощно стопанство в село Приселци.

В изпълнение на местната си стратегия за развитие МИРГ „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ инвестира в подобряване на материалната база и условията за екотуризъм на територията на рибарската общност, работи се и по проект „Опознай пътя на водата“, чиято цел е защитата на природното наследство на региона.

Разплащателната агенция субсидира още проект на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат” за създаване на уеб-базирана информационна система, както и обновяването на читалището в Царево по проект на МИРГ „Приморско-Созопол-Царево“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.