1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд „Земеделие” предлага за одобрение 49 проекта от ПРСР

Фонд „Земеделие” предлага за одобрение 49 проекта от ПРСР

Днес ще се проведе заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност

ДФ „Земеделие” предлага за одобрение 49 проекта за над 60 млн. лева от ПРСР. Днес, 1 юли, ще се проведе заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП), на която ще бъдат докладвани и предложени за одобрение проекти по три от мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за над 60 млн. лева.

По мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” ще бъдат разгледани 21 общински проекта с обща стойност на субсидиите 38 420 488.00 лева. С тези средства общините ще изграждат или подновяват водопроводна мрежа.

Другите 28 проекта са по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” с обща субсидия от 21 938 645.80 лв. Инвестиционните предложения са за изграждането на пречиствателна станция за отпадни води; закупуване на технологично оборудване за производство на фуражи; модернизиране на предприятия за съхранение и преработка на плодове и зеленчуци; изграждане на инсталация за пакетиране на брашно и лабораторно оборудване и транспортни средства. С друга част от проектите ще бъде осигурено технологично оборудване за млекопреработване, месопреработване, както и за производството на вино.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.