1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд “Земеделие” приема заявления за помощ при застраховане на земеделска продукция

Фонд “Земеделие” приема заявления за помощ при застраховане на земеделска продукция

Помощта цели насърчаването на малките и средни предприятия от сектор „Плодове и зеленчуци”

С решение на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие” от 22 август 2013 г. е подновен приемът на заявления по схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция. Крайният срок за кандидатстване е 16 септември 2013 г.

Помощта цели насърчаването на малките и средни предприятия от сектор „Плодове и зеленчуци” да застраховат селскостопанската продукция срещу неблагоприятни метеорологични условия. Подпомагат се земеделски производители, отглеждащи овощни и зеленчукови култури, срещу загуби, причинени от градушка, проливен дъжд, наводнение, буря или осланяване.

Заявленията се подават в областните дирекции на фонд „Земеделие” по постоянен адрес на физическото лице или по адрес на управление на юридическото лице.

Фондът компенсира 80% от застрахователната премия, в случаите, когато застраховката покрива само загуби, причинени от природни бедствия, които унищожават над 30% от средната годишна продукция на производителя за последните три години. Съфинансирането от страна на ДФЗ е в размер на 50% от застрахователната премия, ако в полицата е посочено, че застраховката покрива природни бедствия и загуби, причинени от други климатични събития.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.