1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ГД „Оперативна програма „Околна среда“ в МОСВ е определена за управляващ орган на ОПОС 2014-2020 г.

ГД „Оперативна програма „Околна среда“ в МОСВ е определена за управляващ орган на ОПОС 2014-2020 г.

Ресурсът по ОПОС 2014-2020 г. е в размер на над 3 милиарда лева

Правителството определи Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда” в Министерството на околната среда и водите за Управляващ орган на ОП „Околна среда 2014-2020 г.”. Със същото решение за Сертифициращ орган по програмата е определена дирекция „Национален фонд“ към Министерството на финансите.

Ресурсът по ОПОС 2014-2020 г. е в размер на над 3 милиарда лева, включително европейско и национално финансиране. Програмата е свързана с изпълнение на стратегията „Европа 2020“ на ЕС за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Приоритетите на ОПОС 2014-2020 целят изграждане на икономика, основана на знания и иновации, насърчаване на по-екологична и по-конкурентоспособна икономика с по-ефективно използване на ресурсите и стимулиране на икономиката с високи нива на заетост, която да доведе до социално и териториално сближаване.

Програмата се фокусира върху изграждането на ВиК инфраструктура, управление на отпадъците, управление на зоните от мрежата Натура 2000, опазване на биоразнообразието, превенция и управление на риска от наводнения и свлачища, подобряване качеството на въздуха.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.