1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горски служители са заловили трима нарушители в района на РДГ София

Горски служители са заловили трима нарушители в района на РДГ София

Само за последните три дни инспектиращите са извършили 140 проверки

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София заловиха трима нарушители в момент на транспортиране на незаконно добита дървесина до временен склад. Нарушението е извършено в землището на с. Скравена, в териториалния обхват на дейност на Държавно горско стопанство – Ботевград. 

По време на проверката е установено, че за обекта, от който е добита дървесината няма издадено позволително за сеч. Лицата не са представили превозен билет за транспортирания материал. Дървесината не е била маркирана с контролна горска марка. 

Съставени са три акта за установените нарушения. Служителите на РДГ София са задържали 6 куб. м. едра строителна дървесина и 1 куб. м средна строителна дървесина, както и 3 коня и 3 каруци, с които е извършвано транспортирането.

Само за последните три дни инспектиращите са извършили 140 проверки на моторни превозни средства, физически лица, обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина. Задържани са 20 куб. м. незаконна дървесина,  1 трактор, 1 ремарке, 5 каруци и 3 коня.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.