1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Хванаха нарушители с фалшиви горски марки

Хванаха нарушители с фалшиви горски марки

Фалшификатите са установени при съвместна акция на горски служители и служители на РУ на МВР гр. Кула

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица заловиха нарушители, използвали фалшиви контролни горски и производствени марки.

Фалшификатите са установени през вчерашния ден при съвместна акция на горски служители и служители на РУ на МВР гр. Кула. Проверката е извършена на територията на с. Раброво, общ. Бойница, обл. Видин. Задържани са пет лица, които разтоварвали 5 куб. м. незаконна дървесина от товарен автомобил без регистрационни номера. Дървесината била без превозен билет и маркирана с контролна горска марка, която впоследствие се установява, че е фалшива. Нарушителите са познати като системни в района.

При проверка на автомобила са намерени и иззети още три броя контролни горски марки, две от които без номера и една с фалшив номер, както и фалшива производствена марка на фирма за дървопреработка и съхранение на дървесина в с. Цар Шишманово, общ.Макреш, обл.Видин. Миналата година обектът е бил затварян за шест месеца заради нарушения.
Фалшификатите били с номерата на марките на действащи, регистрирани в Публичния регистър на Изпълнителна агенция по горите лесовъди.

На нарушителите са съставени актове за установяване на нарушения по Закона за горите. Моторното превозно средство и дървесината са задържани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.