1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. И днес не беше избран сертифициращ орган на Разплащателната агенция

И днес не беше избран сертифициращ орган на Разплащателната агенция

Следващото заседание на комисията е на 8 декември

И днес не беше избран сертифициращ орган на Разплащателната агенция към Държавния фонд „Земеделие“, това съобщи заместник министърът на земеделието Васил Грудев. Припомняме, че докато беше служебен министър Васил Грудев започна процедура по пряко договаряне за избор на сертифицираща фирма.

1 млрд. и 850 млн. лева са разходите на Фонда от октомври 2013 година, които трябва да бъдат проверени, за да може Европейската комисия да ги одобри. Ако сертифициращият орган, който бъде избран не изпрати доклада си в Брюксел до началото на февруари 2015-та година, България ще трябва да върне парите. Васил Грудев обясни защо днес комисията не е избрала нито една сред трите оферти.

В тридневен срок, фирмата предложила значително по-ниска оферта трябва да представи писмена обосновка на предложената цена, а в понеделник, 8 декември, комисията отново ще заседава, за да избере сертифициращ орган. “Веднага след приключване на сагата ще започнем нормална процедура по избор на сертифициращ орган на ДФЗ за следващия програмен период“, съобщи зам.-министър Васил Грудев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.