1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ИАГ и Държавна агенция за горски ресурси на Република Украйна ще си сътрудничат в полза на горите

ИАГ и Държавна агенция за горски ресурси на Република Украйна ще си сътрудничат в полза на горите

Представителите на Украйна са на посещение в София с цел обмяна на опит

Изпълнителна агенция по горите и Държавна агенция за горски ресурси на Република Украйна ще си сътрудничат в полза на горите, това стана ясно по време на работна среща с експерти от Държавна агенция за горски ресурси на Република Украйна.

Представителите на Украйна са на посещение в София с цел обмяна на опит във връзка с реформиране на институционалните структури в украинския горски сектор.
„Реформата в горския отрасъл в България е непрекъснат процес, започнал през 1991 г.“, каза инж. Тони Кръстев. Той подчерта, че успешното провеждане на такава реформа може да бъде извършено само, ако тя е съобразена със съществуващия национален опит и традициите при стопанисване и опазване на горите.

Д-р инж. Деница Пандева, директор на дирекция „Проекти и международни дейности” запозна присъстващите с правителствената политика в горския сектор на България и стратегическите документи, които са разработени за настоящия програмен период.

По време на обмяната на опит бяха представени функциите, структурата и развитието на българския горски сектор и горскостопанската индустрия.  Бяха обсъдени и възможностите за взаимно ползотворно сътрудничество за опазването на горите между двете страни. 

В срещата участие взеха ръководството на ИАГ, директори на дирекции и експерти от ведомството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.