1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Информационен център за граждани отвори врати в Разплащателната агенция

Информационен център за граждани отвори врати в Разплащателната агенция

Допълнително е създадена и приемна за директни срещи на бенефициентите с експерти на РА

От днес (01.12.2010 г.) в ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция започва работа новосъздаденият информационен център, чрез който кандидатите по различните програми, схеми и мерки, имат възможност да получават своевременно информация, съобщи изпълнителният директор на институцията Светослав Симеонов. Той разясни, че това и една от основните стъпки за по-голяма прозрачност в работата на фонда.

За всички основни програми, които ДФ „Земеделие” администрира, са определени експерти, които да отговарят на запитванията. За улеснение на кандидатите са създадени електронни адреси, на които бенефициентите да задават писмено своите въпроси. Отговорите ще се получават в рамките на 5 работни дни. В случай, че въпросът изисква време за решаването му, служителите от Информационния център ще търсят съдействие от съответните отдели, които работят по конкретните проекти. Когато се изисква отговор на външна институция, въпросите ще се препращат до съответната институция, като своевременно се уведомява питащия.

Допълнително в ДФ „Земеделие” е създадена и приемна за директни срещи на бенефициентите с експерти на Разплащателна агенция. Така всеки гражданин може да се записва или да идва направо в централата на фонд "Земеделие" и директно да получава отговори на своите въпроси.


ТЕЛЕФОНИ И ЕЛЕКТРОННИ АДРЕСИ НА ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ”

  • По Програмата за развитие на селските райони (2007 – 2013 г.) за въпроси към отдел „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони” –  ще отговарят телефони 8187 222 и 8187 272:
  • Общинските администрации ще могат да се информират за проектите си по публичните мерки на електронен адрес -  vaprosi_oshtini_prsr@dfz.bg . Кандидатите по частните мерки, могат да задават въпроси на адрес chastni_prsr@dfz.bg
  • За въпроси към отдел „Оторизация на плащанията по прилагане на мерки за развитие на селските райони” е отворен телефон 8187 600, електронният адрес е  vaprosi_oshtini_prsr@dfz.bg. За частните мерки работи телефон 8187 431 и електронна поща, с адрес chastni_prsr@dfz.bg
  • За „Директни плащания на площ” въпроси могат да се задават на адрес sepp@dfz.bg, а телефоните, на които се приемат обаждания са 8187 479, 8187 449
  • По линия на Селскостопанските пазарни механизми, държавните помощи, Програма „Рибарство и аквакултури” и Програма САПАРД е създаден електронен адрес: call_obsht@dfz.bg, а телефонът е 8187 169.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.