1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инвестициите в земеделието са приоритет за испанското председателство на ЕС

Инвестициите в земеделието са приоритет за испанското председателство на ЕС

Проблемите с хранителните доставки бяха сновната тема за разговори на министрите на земеделието на ЕС

Подобряване на функционирането на веригата на хранителните доставки беше сред основната тема за разговори на министрите на земеделието на ЕС. Те дискутираха проблемите в сектора под председателството на испанския министър на околната среда, земеделието и морските въпроси Елена Еспиноса. Предложението за разискване на хранителните вериги дойде именно от испанското председателство и то включва подобряване на контрола на ценообразуването и осигуряване на адекватни доставки.

Испанският министър подчерта на кратка пресконференция след заседанието, че в много държави има контролни органи, които наблюдават цените на пазара и призова информацията от тези органи да бъде споделяна между отделните членове в общността. В своето изказване Еспиноса заяви още, че трябва да разглеждаме сектора на земеделието като даващ работни места, приходи и храни, но също и като помощник за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени.

Според нея в сектора има слабо подобрение, но то далеч не е достатъчно. По тази причина за испанското председателство е приоритет да запази инвестициите и диверсификацията на селското стопанство в ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.