1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изграждат 9 кули за превенция на територията на ЮЗДП

Изграждат 9 кули за превенция на територията на ЮЗДП

Строителните дейности са в напреднал етап

Девет наблюдателни кули за ранно откриване на горски пожари ще бъдат открити на територията на Югозападното държавно предприятие до средата на септември. Строителните дейности са в напреднал етап, информираха от предприятието. 

Наблюдателните кули се изграждат в районите на Държавно ловно стопанство Дикчан - с. Сатовча и държавните горски стопанства в Благоевград, Елешница, Гоце Делчев, Гърмен, Места, Сандански, Катунци и Кресна. Местата, на които са разположени съоръженията, са подбрани така, че да се постигне по-висока ефективност и да се осигури покритие на възможно най-голяма територия. Очаква се с изграждането и оборудването на кулите да се осигури ефективна превенция върху 42 648 хектара горски площи на територията на предприятието.

Проектът се реализира с финансовата помощ по мярка 226 на Програмата за развитие на селските райони на Европейския съюз. Част от дейностите предвиждат също дооборудване на противопожарните депа в 17 териториални поделения на Югозападното предприятие, както и закупуване на защитни облекла за оперативните групи за гасене на горски пожари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.