1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изключителен интерес към подмярка 6.3 проявяват производителите от Ямболско

Изключителен интерес към подмярка 6.3 проявяват производителите от Ямболско

Приемът по подмярката е обявен в периода от 4 юли до 12 август

Изключителен интерес към подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки земеделски стопанства“ проявяват производителите от Ямболско. Регионалният офис на Службата за съвети в земеделието започна консултации в средата на миналата седмица, само за няколко дни през офиса преминаха над 90 стопани.

Областните представителства на Националната служба за съвети в земеделието ще изготвят безплатно заявление и бизнес-план за кандидатстване по подмярка 6.3 по новата Програма за развитие на селските райони. Най-голям е интересът до този момент на пчеларите и зеленчукопроизводителите от региона.

Кандидатите за подпомагане по подмярка 6.3 следва да са регистрирани като земеделски стопани по реда на Наредба 3 за създаване и поддържане на регистър на земеделски стопани, като икономическият размер на земеделското стопанство да е от 2000 до 7999 евро стандартен производствен обем. Но не само това.

Марина Георгиева от ямболското село Маломир се занимава с животновъдство, до момента не е разчитала на подпомагане по европейските програми.
Според заповедта на министъра на земеделието и храните приемът по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ е обявен в периода от 4 юли до 12 август.


Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.