1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изменение на климата: Евродепутатите призовават за амбициозен резултат на COP26

Изменение на климата: Евродепутатите призовават за амбициозен резултат на COP26

Дебатът относно Конференцията на ООН за изменението на климата в Глазгоу ще се проведе в сряда

В навечерието на COP26 в Глазгоу, евродепутатите ще настояват за ускоряване на действията за климата в световен мащаб и за запазване на водещата роля на ЕС в борбата с изменението на климата.

Очаква се евродепутатите да изразят загрижеността си, че целите, обявени в Париж през 2015 г., ще доведат до затопляне значително над три градуса до 2100 г., в сравнение с прединдустриалните нива. Те вероятно ще призоват също така ЕС да запази позицията си на световен лидер в борбата с изменението на климата. Освен това членовете на ЕП искат всички държави да се съсредоточат върху екологичното икономическо възстановяване след пандемията и да увеличат целите си за климата до 2030 г. в съответствие с Парижкото споразумение.

Дебатът относно Конференцията на ООН за изменението на климата в Глазгоу ще се проведе в сряда 20 октомври, а резолюцията ще бъде гласувана от членовете на ЕП в четвъртък.

Във вторник евродепутатите ще проведат и дебат с представители на Съвета на ЕС и Комисията по насоките за държавна помощ в областта на климата, енергетиката и околната среда ("CEEAG") и правото на здравословна околна среда. Резолюцията относно насоките за държавна помощ ще бъде гласувана в четвъртък.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.