1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Качеството на храните

Качеството на храните

Проверките трябва да са постоянни

От хлебозавод “Корн” в Шумен отрекоха, че заради нелоялна конкуренция, във фирмата обработват брашната, с цел по-нискокачествените  да бъдат предложени на пазара  за по-висок клас и на по-висока цена. Това е и причината цената на хляба да не е променена.  В търговската мрежа  в Шумен в момента  се предлага хляб и за 50 ст.

Млекопреработвателите предупредиха, че консумирането на незрял кашкавал понякога може да е опасно. В търговската мрежа да се прецени за качеството на кашкавала по абсолютно гладката повърхност, без никакви шупли вътре. Хубавият кашкавал е с кехлибарено жълт цвят. На пипане не е нито много твърд, нито много мек. Ако продукцията е бяла, има сухо мляко. Дори и сиренето трябва да е леко жълто, ако искаме да е пълномаслено.

Министърът на земеделието Валери Цветанов смята, че проверките за качеството на храните трябва да бъдат постоянни. От началото на годината ветеринарните власти са проверили 250 предприятия за преработка на мляко и 430 за производство и преработка на месо.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.