1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Kак се прилага прецизното земеделие

Kак се прилага прецизното земеделие

Европейската комисия иска да чуе мнението на фермерите

Какво разбират фермерите в Европейския съюз под понятието "прецизно земеделие" и колко от тях го прилагат? Отговор на тези въпроси търси Европейската комисия с онлайн-допитване, създадено съвместно с КОПА и КОДЖЕКА.

Целта на допитването е да се разбере дали днешният земеделски стопанин е запознат с възможностите на цифровите технологии, как ги използва и дали е доволен. Дискусиите по въпроса се водят не само в средите на индустрията, но и все повече на високо политическо ниво. Сега Европейската комисия иска да чуе мнението на фермерите. Резултатите от анкетата трябва да послужат за по-мащабното внедряване на новите технологии и за предоставяне на целенасочена финансова подкрепа.

"Участието в това проучване ще помогне за попълване на липсващите данни и знания относно използването на технологиите за прецизно земеделие на европейско равнище, както и да се добие представа относно прилагането на дигитализацията и потребносятите на земеделските производители и кооперации", се казва на сайта на Европейската комисия. Анкетата е достъпна на всички официални езици в Съюза.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.