1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кандидатите за директни плащания могат да се запознаят с обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2016

Кандидатите за директни плащания могат да се запознаят с обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2016

Попълнените документи ще се приемат до 10 февруари 2017 г. включително

Одобрен е проектът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2016, който е част от актуализираната за 2016 година Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП). Земеделските стопани могат да се запознаят с обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ по отношение на физическите блокове, в които стопанисват парцели, и които са заявили за подпомагане в Кампания 2016. Справките дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на специализирания слой могат да бъдат направени чрез сайта на Държавен фонд „Земеделие” - раздел Система за индивидуална справка по Директни плащания.

При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните. Образци на жалбите се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат до 10 февруари 2017 г. включително, в областните дирекции „Земеделие”. Приемат се единствено възражения, подадени по образец, като те задължително трябва да съдържат идентификаторите на парцелите, които желаят да бъдат включени в допустимия слой за подпомагане. При затруднение в проверките на данните или при подаването на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде изготвен финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2016. На базата на тази актуализирана информация Държавен фонд „Земеделие”-Разплащателна агенция ще извърши окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.