1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кметове – с мерки срещу кражбите в селата

Кметове – с мерки срещу кражбите в селата

Положението тази година е особено трагично

Фермери и кметове вземат мерки срещу зачестилите и все по-нагли кражби на селскостопанска продукция и животни. Това се налага, тъй като внесеният законопроект за допълнение и изменение на Закона за опазване на селскостопнското имущество още през март, все още не е гласуван.

Положението тази година е особено трагично – кражбите са започнали още преди прибиране на люцерната, а сега продължават. В Раковски например, много от производителите на плодове и зеленчуци са се отказали от тази дейност. След провеждането на кръгла маса – успоредно с това: какви законови промени да се направят, се вземат и спешни мерки на местно ниво.

След срещата на 15 неправителствени организации със зам.-предеседателят на НС Цецка Цачева, е поет ангажимента за изготвяне на предложения за промени в Закона за опазване на селскостопанското имущество. Проф. Иван Станков – зам.-председател на земеделската комисия в НС  заяви за Агро ТВ, че на този етап ще се направят само промени, докато наесен може да се мисли за нов закон.

Автор: Валентина Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.