1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кръгла маса "Заетостта в селските райони" ще се проведе този петък

Кръгла маса "Заетостта в селските райони" ще се проведе този петък

Целта е заинтересованите страни да обсъдят възможностите за заетост и устойчиво селско развитие

Кръгла маса на тема: “Заетостта в селските райони – проблеми и възможни решения” ще се проведе на 5 септември 2014 г. /петък/ от 9.00 ч. в сградата на Централен кооперативен съюз, гр. София. Тя е организирана от Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

ЕИСК и ИСС отдават първостепенно значение на развитието на селските райони като предпоставка за благосъстоянието на Европейския съюз. Постигането на тази цел изисква изпълнението на целенасочени програми, разработени с участието на гражданите и основани както на пълноценното използване на местните ресурси, така и на подкрепата от национални и европейски фондове. Заетостта, социалната закрила и професионалното образование са сред основните приоритети за балансирано развитие на селските райони и през новия програмен период 2014-2020 г.

Целта на предстоящото събитие е представителите на местните и националните власти и организации да обсъдят проблемите пред развитието и възможностите за заетост и устойчиво селско развитие, както и да се формулират препоръки за европейските, националните и регионалните политики за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г..

Участие в кръглата маса ще вземат представители на ЕИСК и ИСС, на Министерство на земеделието и храните, Министерство на труда и социалната политикa, Министерство на икономиката и енергетиката, на Национален статистически институт, Национално сдружение на общините, Централен кооперативен съюз, кметове и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.