1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Максималното отсъствие, което се позволява за заемащия поста изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” е 6 месеца

Максималното отсъствие, което се позволява за заемащия поста изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” е 6 месеца

С Мирослав Найденов е разговарял и д-р Константин Тренчев по отношение основанията на министерството за смяната на Илиева, която излезе в майчинство

Максималното отсъствие, което се позволява за заемащия поста изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” е 6 месеца, а и в тази динамична обстановка във фонда ние не можем да си позволим отсъствия. Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отговори на въпрос на журналисти в Пловдив дали са спазени изискванията за освобождаването на Калина Илиева.

С Найденов е разговарял и д-р Константин Тренчев по отношение основанията на министерството за смяната на Илиева, която излезе в майчинство. Тя не може да прекрати отпуска си по майчинство преди 8-я месец, каза земеделският министър. Човекът, който оперира и взема важни решения във фонда, няма как да отсъства толкова време, смята той. Оказа се още, че ДФ „Земеделие” не може да си позволи и някои от заместниците или от УС да я заместват, за да може тя да остане на поста след изтичане на майчинството, каза Найденов. Тя е добър специалист и ще има възможности да се реализира, добави земеделският министър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.