1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Димов ще участва в асамблеята на ООН по околна среда

Министър Димов ще участва в асамблеята на ООН по околна среда

Ще бъдат представени ангажиментите на правителството за повишаване качеството на въздуха

Mинистърът на околната среда и водите  Нено Димов и делегация от министерството ще участват в третата сесия на Асамблеята на ООН по околна среда в Найроби, Кения. Сесията ще се проведе от 4 до 6 декември 2017 г. под мотото „Към свободна от замърсяване планета“ в седалището на Програмата на ООН по околна среда.

На заседанието министър Димов ще представи ангажимента на правителството за повишаване качеството на въздуха. Той ще информира министрите за предстоящия на 5 и 6 февруари 2018 г. в София 21-ви Европейски форум „Екоиновации за качество на въздуха“, организиран съвместно с ЕК. Това събитие ще е едно от основните в сектор околна среда на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

ЕС и държавите членки очакват асамблеята да приеме амбициозна, концентрирана и ориентирана към действия министерска декларация, изразяваща политическия ангажимент за ефективна борба със замърсяването.  

Асамблеята на ООН по околна среда е управителният орган на Програмата на ООН по околна среда и е най-високопоставеният световен орган за взимане на решения в тази област. Програмата на ООН по околна среда е водещата организация в сферата на околната среда на глобално ниво, която поставя международния екологичен дневен ред.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.