1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Емил Димитров проведе работно посещение в Турция

Министър Емил Димитров проведе работно посещение в Турция

На срещата бяха подчертани добрите междусъседски отношения и сътрудничество по опазване на околната среда и водите между двете страни

Вчера при посещение в град Одрин, Турция, се проведе работна среща между министъра на околната среда и водите Емил Димитров и валията на Одрин г-н Екрем Джаналп, на която се постигна договореност за ранно предупреждение при високи води по реките Тунджа, Арда и Марица. Министърът на земеделието на Турция Бекир Пакдемирли се включи в срещата от Анкара.

От Одрин беше осъществена видеоконферентна връзка с Националния координационен център на МОСВ в София, на която бе получена актуална информация за нивото на реките и хидрометеорологичната обстановка в реално време, включително видео наблюдение на 5 от язовирите имащи отношение към оттока за Турция.

На срещата бяха подчертани добрите междусъседски отношения и сътрудничество по опазване на околната среда и водите между двете страни.

Присъстваха генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров и от турска страна директорът на генерална дирекция води.

По-късно на ГКПП „Капъкуле“ беше проведена среща с новия директор на митница „Тракия“ и директора на полицията, отговарящ за охраната на българо-турската граница.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.