1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева: 205 000 000 лева са инвестирани в област Варна за по-чисто море

Министър Ивелина Василева: 205 000 000 лева са инвестирани в област Варна за по-чисто море

По проекта са изпълнени инфраструктурни мерки за подобряване на водоснабдителната и канализационна системи на град Аксаково

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в официалната церемония по приключването на проект „Подобряване на градската инфраструктура за питейни и отпадъчни води в град Аксаково“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е с общ бюджет 13 482 600 лв.

„В област Варна са инвестирани 205 млн. лв. в проекти по ОП „Околна среда 2007-2013 г.“ МОСВ ще продължи да инвестира в Черноморския район с надграждане и през новия програмен период“, каза министър Василева.

По проекта са изпълнени инфраструктурни мерки за подобряване на водоснабдителната и канализационна системи на град Аксаково. Проектът ще обслужва 8000 жители. С реализацията му ще се подобри и доразвие екологичната инфраструктура в града, ще се увеличи броя на населението, чиито отпадъчни води напълно се третират. Изпълнението на проекта ще доведе и до подобряване на условията за туристическия сектор по Черноморското крайбрежие.

„С изпълнението на проекта опасността от замърсяване на почвите и водите вече е елиминирана 100%. Проектът дава възможност и за драстично намаляване на загубите на вода“, отбеляза министър Василева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.