1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева инспектира работата по проекти, финансирани по ОПОС и в Поморие и Созопол

Министър Ивелина Василева инспектира работата по проекти, финансирани по ОПОС и в Поморие и Созопол

Един от проектите предвижда да бъде изграден водопровод

Mинистърът на околната среда и водите Ивелина Василева инспектира на място три обекта на територията на Бургаска област, които се финансират в рамките на Оперативна програма "Околна среда 2007- 2013 г.". Това се случи в понеделник, 24 ноември.

След посещението на Регионалното депо в Братово, министър Василева посети Поморие, където се изпълнява проект ”Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ)-Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”. Проектът предвижда да бъде изграден водопровод – 27,66 км водоснабдителна мрежа, канализация – рехабилитация на 30,37 км канализационна мержа и ПСОВ.

Тя даде положителна оценка на изпълнението на проекта и изрази увереност, че въпреки забавянията, причинени от обжалване на тръжни процедури, работните групи ще изпълнят максимално бързо обектите.

Това, което в момента правим, е да ускорим всички проекти, които се изпълняват по Оперативна програма "Околна среда", за да се възползваме в максимална степен от възможностите, които ни дава европейската солидарност”, каза министър Василева.

По-късно министърът провери и работата по „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол“.

„Все още има възможност проектът да бъде финализиран в рамките на сроковете, които програмата позволява. Очаква се в края на юни да приключат дейностите, за да започнат изпитанията на съоръженията, което ще вмести проекта в сроковете за допустимост на оперативната програма и по нея могат да сертифицират разходи към ЕК до края на следващата година”, обясни министър Василева.

Главната цел на този проект е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в Созопол и Черноморец. Предвижда се да бъде изграден водопровод – 8,59  км,  канализация –15,8 км и ПОСВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.