1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов постави началото на проект по ПРСР в село Шипково

Министър Найденов постави началото на проект по ПРСР в село Шипково

Средствата са осигурени по мярка 321

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов направи първата копка на водния цикъл на село Шипково, община Троян. Проектът е на стойност 3 536 844 лв.,  осигурени по мярка 321 „Основни услуги за икономиката и населението на селските райони” от Програмата за развитие на селските райони.

По време на събитието министър Найденов съобщи, че размерът на проектите подадени по ПРСР за област Ловеч възлизат на 69 471 918, от които изплатените субсидии са близо 50%.

Министърът използва случая да представи и новият зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Васил Грудев, чийто ресор ще бъде техническия инспекторат. На въпроси на журналисти относно подадената вчера оставка от досегашния зам.-министър на земеделието и храните Георги Костов, министър Найденов отговори, че доц. Костов е изпълнил задълженията си на досегашната позиция. Той остава начело на Селскостопанската академия със задачата да проведе необходимите реформи в нея. Засега не се предвижда назначаване на нов заместник-министър на земеделието и храните на освободената от доц. Костов позиция, допълни министърът.

На събитието присъстваха още областният управител на Ловешка област – Николай Нанков, както и кметът на община Троян - Минко Акимов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.